despre noi
soiuri de dovleci
cu si despre dovleci
preparate din dovleac
capsuni si coacaz
pepeni si pomi fructiferi
dovleci Halloween
gemuri si compoturi naturale
 
 
CONTACT:
Tel.: 0724 206 962
alex.onutu@yahoo.com
Soiuri de dovleci

Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara. In lume exista zeci de soiuri de dovleac atat comestibil cat si decorativ, noi cultivand mare parte din ele, soiuri pe care le vom prezenta in continuare.

Dovleac placintar  

Este soiul cel mai cultivat in tara noastra, pe langa dovleacul turcesc. Are miezul de culoare portocaliu aprins si, in general, are forma alungita. Pulpa este destul de groasa si este foarte dulce, el putand fi copt in cuptor fara a i se adauga indulcitor

Americana Tonda  

Este un soi care se cultiva in SUA si are forma rotunda, turtita la capete. Acest soi este de altfel si foarte decorativ. Are miezul de culoare portocalie fiind recomandat pentru prepararea placintei.

Atlantic Giant  

Este un soi de dovleac de la care se consuma doar semintele. Acest soi de dovleac creste foarte mult in marime in timpul anului putand sa ajunga si la cateva sute de kilograme.

Spaghetini  

Este un soi de dovleac care are o greutate media de 2 kg si se poate coace in cuptor , exact asa intreg timp de 40 min apoi se taie in doua iar continutul seamana cu niste spaghete si se mananca la fel ca spaghetele eventual adaugand si alte mirodenii dupa plac.

Turk Turban, Lagenaria Dipper, Alladin, Grown of Thorns
 

Sunt soiuri de dovleci ornamentali. Sunt foarte decorativi datorita formei si culorilor, putand fi pastrati ani la rand datorita fenomenului de uscare a cojii care devine astfel lemnoasa.

   
   
   

Toate aceste soiuri sunt disponibile incepand cu luna septembrie a fiecarui an.

 
  Design by  web design, identitate vizuala, grafica
    Copyright 2007 dovlecisifructe.ro